Slit och nita dina shorts!

1kommentarer

Hittade en jättebra text hos Denna superfina tjej! Har även provat själv, och det funkar utmärkt!

För att kunna slita upp där vid shortskanten vid låren så tar jag mig hjälp av en nål. Det finns trådar som hänger, ju mer trådar man drar i ju mer slitning blir det. Slitningen kan se rätt ful ut precis efter man gjort det så tvätta shortsen för att trådarna ska "korva ihop sig" = snyggare för att istället bara hänga tråd för tråd.
För att göra hål i shortsen med slitningar runt om (så att det bara inte ser ut som ett saxhål) så börja med att trycka ner den ena saxspetsen ner i jeanstyget. Dra ena saxbladet som om du skär med en kniv så att ett vågrätt hål på shortsen skapas. Gör samma sak här som på ben-kanten av shortsen. Dra och sprätta upp trådar runt om hålet.
För att bara få en slitning och inte hål igenom, ta sandpapper och skrubba grovt tills du är nöjd.
Och nu till hur man nitar ett par shorts, tröja, skor eller annat. Man kan köpa nitar men det går lika bra att ta ett gammalt nitskärp man har liggandes hemma. Det enda du behöver göra är att ta någon hård järnsak och köra in under niten och sedan dra upp annars kan man klippa sönder skärpet eller dra sönder skärpets baksida så att man kommer åt undersidan där bitarna är fastsatta. Bänd upp nitarnas baksidor. Nu när du har nitarna framför dig så får du ta shortsen (om det är shorts du ska nita) sedan en nit och trycka igenom jeanstyget så den de två eller fyra piggar (olika på olika nitar) åker igenom tyget. Vik sedan in dom två spetsiga baksidorna av niten så att dom viks inåt och längre inte sticks/gör ont om man tar på sig plagget. Ett tips är en sax, annars gör man lätt illa fingrarna!

/Emilia

1 kommentarer

Mamma

13 Apr 2012 16:05

Riktigt snygga blev dom...lägg ut en bild så läsarna får se.....

Kommentera

Publiceras ej